October 25, 2023

Lär dig Zhineng Qigong

Lär dig Zhineng Qigong

Kursstart tisdag 14 november à 5 tillfällen kl 10.00 – 11.00.

Anmälan här anna@shunya.se .

Pris: 990 kr

Du får

– Läkande övningar för rygg, nacke, axlar, skuldror, bäcken, fascia och andning. 

– Stresshantering, avslappning och återhämtning. 

– Du blir guidad med hjärtat som centrum vilket stärker ditt immunförsvar, skapar koherens mellan hjärta, hjärna och kropp samt öppnar upp din förmåga till djupt välbefinnande.

– Passar både nybörjare och vana utövare.

Zhineng Qigong bäst i test

Mitt val att arbeta med Zhineng Qigong bygger på att det är en välbeprövad, enkel och mycket effektiv metod. De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qigong till den bästa och mest hälsobefrämjande qigongmetoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod för att förbättra hälsan och bygga upp kroppen. Metoden är mycket välfungerande även utanför Kina. Det har bland annat gjorts studier på Karolinska Sjukhuset som visar att Zhineng Qigong fungerar mycket väl mot astma.

Hjärtkoherens

När vi utgår från hjärtat i vår träning kan vi hitta en helt ny nivå av balans mellan hjärta, hjärna och kropp. Visste du att:

  • vårt hjärta har 40 000 hjärnliknande celler (neutriner) som skapar direkt-kommunikation från hjärtat till hjärnan.
  • hjärtat sänder fler signaler till hjärnan än tvärt om och att signalerna från hjärtat har en viktig roll för hjärnans funktioner.
  • kvalitén på kommunikationen hjärta-hjärna påverkar vårt välmående och kroppens förmåga att läka och återhämta sig, samt hur de olika organsystemen i kroppen arbetar på det mest gynnsamma sätt tillsammans, i harmoni. Allt enligt Heart Math Institute och deras forskning på hjärtat.

Om facilitator Anna von Schéele

Anna är grundare av Shunya Inspiration och har under snart 20 år coachat individer och grupper att må bra till kropp och själ med verktyg från yoga, qigong, meditation, andningsträning och djupavslappning. Anna är utbildad yoga och meditationslärare samt qigonglärare. 

Varmt välkommen!

Några röster om Annas undervisning

“Jag förstår inte hur man kan bli så bra i nacke och axlar efter ett pass? Helt otroligt.”

“Ser fram emot att fortsätta era fantastiska kurser. Har blivit både rörligare och mer harmonisk.”

“Tack för att du gör min måndagkväll till det bästa på hela veckan.”

“Passet var oerhört välgörande för mig, har aldrig fått sånt tydligt och bra resultat av mina vanliga yogapass.”

“Vilken upplevelse det var igår. Kom verkligen djupt ned i varv och kunde sova så bra sen. Måste också meddela att Lyft upp Qi har fungerat så läkande på min ischias som du rekommenderade. Brukar ha två punkter som trilskas och till och med i knät känns det bättre. Tycker det är så häftigt hur allt hänger ihop, att man jobbar med överkroppen och får läkning i ett knä. Och helt plötsligt känns det helt självklart. Qigong är omvälvande.”

“Jag har sovit bra med mindre smärta  o stelhet i rygg o ben än jag brukar, trots att jag tog mindre smärtstillande till natten än jag behövt senaste tiden.”

“Det var precis vad jag behövde. Just att det är så oerhört kravlöst och helt min egen stund. Är så van att alltid försöka prestera i alla lägen. Det har känts som jag nästan svävat ovanför underlaget.”

“Vill också säga att passet i måndags var helt suveränt! Kom åt precis dom ställena i bröstkorgen där massa stress satt.”

“Efter gårdagen när jag gick från sönderstressad, smärtfylld och negativ till glad euforisk, lugn, avslappnad och bara lite ont, till att nu ikväll sitta nermysad i soffan utan värk och lika glad men trött.
Jag berättade på mitt jobb hur det kändes och de märkte också hur annorlunda jag var. Glad och positiv till trots. Jag känner mig otroligt tacksam över att jag fick komma in mitt i terminen och skulle bli otroligt glad om jag fick vara med de sist gångerna med. “

“Jag vaknar glad nuförtiden”.